Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клінтон перемогла на праймеріз у Південній Кароліні

Гіларі Клінтон здобула переконливу перемогу над своїм конкурентом у Демократичній партії Берні Сандерсом на внутрішньопартійних виборах у американському штаті Південна Кароліна.

Хоч і очікувана, перемога пані Клінтон на праймеріз у Південній Кароліні дає їй перевагу напередодні "супервівторка" - 1 березня, коли внутрішньопартійні голосування пройдуть одночасно в 11 штатах.

Окрім Південної Кароліни, Гіларі Клінтон здобула перемогу ще в двох штатах -Айові й Неваді. Своєму головному конкуренту Берні Сандерсу вонапоступилася лише в Нью-Гемпширі.

"Завтра ця кампанія перейде на загальнонаціональний рівень", - заявила пані Клінтон перед натовпом своїх радісних прихильників.

Пан Сандерс уже визнав поразку у Південній Кароліні і привітав конкурентку із перемогою, проте додав, що передвиборча кампанія тільки почалася.

Згідно із попередніми підрахунками, Гіларі Клінтон здобула у Південній Кароліні понад 73% підтримки серед виборців-демократів, тоді як Берні Сандерс - 26%.

Вісім із десяти чорношкірих виборців, які вважаються ключовою частиною прихильників Демократичної партії в США, віддали тут свій голос пані Клінтон.

Вісім років тому Гіларі Клінтон програла у цьому штаті своєму тодішньому конкуренту по партії Бараку Обамі.

За даними соцопитувань, загалом у США Берні Сандерс має дещо більшу підтримку виборців. Його підтримують 47% демократів, тоді як рейтинг Клінтон коливається на рівні 44%.

Ім'я кандидата від демократів, що змагатиметься із кандидатом від республіканців на виборах у листопаді, оголосять на загальному з'їзді партії наприкінці липня у Філадельфії.

З боку республіканців лідером поки що вважають мільярдера Дональда Трампа.

Попри свої різкі заяви, які часто стають об'єктами критики, він переміг на внутрішньопартійших виборах у Південній Кароліні, Нью-Гемпширі й Неваді, поступившись Теду Крузу тільки в Айові.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ