Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Кличко розповів чому підтримує проект меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів чому підтримує створення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві. Він пообіцяв зробити його не гіршим, ніж меморіал Яд-Вашем.

Про це йдеться на офіційному сайті  Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

Як сказано у повідомленні, упродовж багатьох десятиліть радянська влада забороняла належним чином згадувати Голокост. Лише після краху СРСР стало можливим відверто говорити про справжню сутність того, що дійсно сталося в Бабиному Яру.

І хоча за роки Незалежності розмови щодо створення Меморіального комплексу на місці найбільшої європейської трагедії не вщухали ніколи, лише у 2016 році, за волею членів ініціативної групи Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”, з’явився проект, який нарешті належним чином вшанує пам’ять про одну із найстрашніших подій у новітній історії України й людства.

Наглядова Рада проекту є вкрай різноманітною за складом і була сформована з учасників ініціативної групи. Кожен з її членів має свою історію залучення та участі в проекті. 

Ми хочемо поділитися з вами особистими історіями-мотиваціями ініціаторів проекту BYHMC. І сьогодні почнемо з роздумів Віталія Кличка, мера Києва. Кличко хоча й не є членом Наглядової Ради проекту, але саме йому належить ідея створити у Києві Меморіал для того, щоб гідно вшанувати пам’ять про жертв нацистських злочинів проти людяності:

"Ми маємо пам'ятати історію, робити висновки з помилок минулого, щоб вони більше не повторювалися. Ми повинні увічнити пам’ять про жертв нацистських злочинів проти людяності, коли людей знищували за національною, етнічною чи расовою приналежністю.

У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А у Києві, де відбулась ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам’ять про загиблих. І ми маємо виправити цю ситуацію.Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» в Києві має бути такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я, як мер Києва, докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проект.  Переконаний, що до цього процесу мають долучатися якомога більше людей."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ