Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кличко вимагає, щоб Пшонка, Захарченко і Якименко прийшли у парламент

Лідер “УДАРу” Віталій Кличко вимагає від Генпрокурора, міністра МВС і голови СБУ прийти наступного тижня до парламенту і прозвітувати, чому не виконується закон про припинення переслідувань активістів і звільнення всіх затриманих. Кличко відвідав Генпрокуратуру і зустрівся з Віктором Пшонкою. Повідомила прес-служба "УДАРу".

“Ми вимагаємо від Генпрокуратури припинити тиск на громадських активістів і людей, які відстоюють свої права. Цей тиск сьогодні набуває безпрецедентних масштабів. А також забезпечити виконання закону про припинення переслідувань учасників масових акцій. Не почуло суспільство і про хід розслідування справ щодо побиття студентів, журналістів, активістів та Тетяни Чорновол. Не говорячи вже про те, що досі не названі і не притягнуті до відповідальності усі причетні до цих злочинів, - сказав лідер "УДАРу" в коментарі журналістам. - Генпрокурор Пшонка сьогодні на зустрічі заявив, що прокуратура не може встановити беркутівців, які жорстоко били студентів. Нехай тоді прокурор прийде і розкаже чим насправді займається його відомство”, - підкреслив Віталій Кличко.

Він повідомив, що “УДАР” також вимагає від Генпрокуратури взяти під контроль та забезпечити прозоре розслідування справ щодо тиску і на представників партії. “Це сьогодні, зокрема, голова молодіжного крила “УДАРу” Дмитро Білоцерковець, якому не дають життя в Севастополі, Сергій Сабов на Київщині, якого викликають на допити у справі за  участь у блокуванні виїзду автобусів спецпідрозділу “Тигр” з Василькова на Київ 9-10 грудня, та переслідування інших наших активістів”, - зазначив лідер “УДАРу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ