Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР хоче далекосяжних відносин із росією

Водночас не повідомляється про можливі терміни візиту Путіна до Пхеньяна

Фото: Depositphotos

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про готовність активізувати співробітництво та обміни з Росією і будувати перспективні й далекосяжні відносини з нею.

Про це він сказав на переговорах у Пхеньяні з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим, передає Укрінформ із посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA. 

Під час зустрічі Кім наголосив на прагненні Північної Кореї створити «стабільний, перспективний і далекосяжний план» двосторонніх зв’язків із Москвою, а також сумлінно виконувати домовленості між ним і російським очільником Володимиром Путіним, укладені на зустрічі минулого місяця.

Зазначається, що Кім і Лавров також обмінялися думками з низки важливих питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема стосовно того, як обом країнам подолати «складну регіональну та міжнародну ситуацію».

Водночас не повідомляється про можливі терміни візиту Путіна до Пхеньяна, чия згода на пропозицію Кіма відвідати Північну Корею спричинила припущення про ймовірний візит до КНДР уже найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ