Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР назвала умови, на яких можливе ядерне роззброєння

Північна Корея не буде виконувати обіцянки щодо денуклеаризації, поки США не надасть гарантії безпеки. Про це заявив глава МЗС КНДР Лі Ен Хо під час виступу на 73-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Reuters.

"Без будь-якої довіри до США ми не можемо бути впевненими у своїй безпеці, в таких умовах ми не приступимо до роззброєння першими в односторонньому порядку", – сказав він.

Північнокорейський дипломат підкреслив, що США не роблять кроків у відповідь на прийняті КНДР заходи щодо денуклеаризації, при цьому американці "збільшують тиск за допомогою санкцій".

Як повідомлялося, 18-20 вересня у Пхеньяні проходив триденний міжкорейський саміт, основними питаннями якого були припинення ядерної програми КНДР і врегулювання конфлікту між двома країнами. За підсумками саміту лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін підписали угоду, яка передбачає зниження напруженості ризиків військових зіткнень.

Перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР відбулись в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом в квітні та травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ