Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР відмовилася від мораторію на запуск ядерних ракет

Північна Корея не бачить підстав дотримуватися попередніх домовленостей зі США щодо мораторію на випробування ядерної зброї та балістичних ракет.

Як пише Reuters, про це 1 січня заявив лідер КНДР Кім Чен Ин, пише Громадське.

Зокрема, Кім Чен Ин сказав, що його країна більше не відчуває моральних зобов’язань щодо мораторію на випробування ядерної зброї та міжконтинентальних балістичних ракет, оскільки Вашингтон і далі проводить військові навчання з Південною Кореєю та накладає санкції, висуваючи «вимоги гангстерського штибу».

Також лідер КНДР заявив, що його країна продовжить розвивати власну ядерну програму і в найближчому майбутньому представить «нову стратегічну зброю».

«У найближчому майбутньому світ побачить нову стратегічну зброю у власності КНДР. Ми приведемо в повну й надійну бойову готовність могутню систему ядерного стримування, здатну протидіяти ядерним загрозам з боку США, яка гарантуватиме нашу довготривалу безпеку», — заявив Кім Чен Ин.

Коментуючи заяву північнокорейського лідера, державний секретар США Майк Помпео заявив, що сподівається на зміну позиції Кім Чен Ина.

«Сподіваємось, що… Кім Чен Ин зробить правильне рішення й обере мир і процвітання замість конфлікту і війни», — сказав американський дипломат в інтерв’ю Fox News.

Нещодавно Трамп заявляв, що Вашингтон уважно стежить за діями Північної Кореї. Він тоді зазначив, що «був би дуже розчарований», якщо виявиться, що Пхеньян займається новими розробками зброї

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ