Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Книжкова полиця в центрі UNBROKEN налічує вже 700 книг: збір книг триває

У центрі UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ) є книжкова полиця, яку львів’яни за допомогою Львівської муніципальної бібліотеки наповнили вже 700 книгами. Однак акція «Літературна терапія» є безстроковою, тож охочих поділитись книгами з військовими, які лікуються у Львові, просять приносити їх до будь-якої філії муніципальної бібліотеки. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Unbroken

Ідея облаштувати книжкову полицю у реабілітаційному центрі виникла минулого року, щоб підтримати захисників, які відновлюються у Львові після важких поранень. Лікарі впевнені, що читання книг – ефективний засіб відновлювальної терапії: читання книг покращує пам’ять, розслаблює та забезпечує ефективне дозвілля. Разом з цим – це ще й популяризація читання. 

Тож за підтримки Першого медичного об'єднання Львова та Інституту стратегії культури зорганізували таке місце у центрі UNBROKEN. Минулого року Управління культури Львова та Львівська муніципальна бібліотека подарували перший комплект книг для військових, що проходять реабілітацію у центрі НЕЗЛАМНІ, їх передали в Міжнародний день дарування книг. Тоді на полиці з’явилось 125 книг.

«Книжкова колекція поповнюється кожного місяця. Переважно це художня література, менше – з різних галузей знань. Загалом на полицях центру вже є близько 700 книг. Це подарунки читачів міських бібліотек та місцевої громади», – каже заступниця директора Львівської муніципальної бібліотеки Наталія Бібіка.

Львів’ян запрошують приносити книги для військових, які проходять реабілітацію в центрі UNBROKEN, у будь-яку філію Львівської муніципальної бібліотеки. Більше інформації про філії бібліотеки, їх адреси і контакти можна знайти у довіднику – https://zip.lu/3iugm.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ