Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Книжковий Арсенал" увійшов до шорт-листа престижної літературної премії у Великій Британії

Міжнародний книжковий фестиваль "Книжковий Арсенал" номінували на міжнародну премію Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019.

Як повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на на офіційний сайт Лондонського книжкового ярмарку, подія претендує на номінацію "Кращий літературний фестиваль року".

У номінації, окрім "Книжкового Арсеналу", за нагороду змагатимуться ще два фестивалі – Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті (Нідерланди) та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі (Індонезія). Загалом представлено 17 номінацій. 

International Excellence Awards є однією з найпрестижніших премій Великої Британії, яку заснували Лондонська книжкова ярмарка та Британська асоціація видавців.

Щороку нагороди отримують найкращі видавці, інноваційні публікації та новаторські ініціативи в галузі. У кожній категорії переможців визначає журі у складі експертів у цій сфері.

Цього року обирають серед подій, які відбувалися у 26 країнах світу. Лідером за кількістю номінацій – одразу п'ять – є США. Також у багатьох категоріях представлені Індонезія, Бразилія та Індія. Приз вручать 12 березня у Лондоні. 

"Вперше цього року Лондонський книжковий ярмарок буде представлений на Книжковому Арсеналі кількома важливими подіями. Але починати співпрацю із номінування на таку почесну нагороду – це дуже приємно, хоча й несподівано для нас. Це свідчить насамперед про незалежну експертну оцінку, адже щороку у Лондоні відзначають найцікавіші явища у літературі, видавничій і бібліотечній справі.  Ця номінація – це результат роботи дуже багатьох людей – від тих, хто починав фестиваль, і тих, хто продовжує працювати над його унікальністю. Це велика подяка команді Мистецького Арсеналу, але й усім нашим партнерам і учасникам, особливо Британській Раді в Україні, з якою протягом останніх трьох років втілюємо надзвичайні проекти", - вважає Генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ