Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли інвестувати в Біткоїн та інші криптовалюти

Коли найкраще інвестувати у криптовалюти? Що таке усереднення витрат у доларах? Які переваги усереднення доларових витрат? Купівля активів, які з часом можуть зрости у ціні. Уникайте FOMO та торгівлі під емоціями.

Як інвестувати у криптовалюти в Україні?

Криптовалюти, такі як Біткоїн можуть мати високу щоденну волатильність цін. Як і у разі будь-якого виду інвестицій, волатильність може викликати невпевненість, синдром FOMO або страх брати участь в інвестуванні взагалі. Якщо ціни вагаються, як ви можете зрозуміти, коли краще купувати?

Все просто: купуй дешево, продавай дорого. Насправді це легше сказати, ніж зробити. Замість того, щоб намагатися "намацати потрібний момент на ринку", багато інвесторів використовують стратегію, яка називається усередненням доларових витрат. Ціль цієї стратегії — знизити вплив волатильності ринку шляхом регулярного інвестування невеликих сум у такі активи, як криптовалюти, акції чи золото. 

Усереднення витрат за доларом може бути правильним вибором, якщо хтось вважає, що його інвестиції зростатимуть у довгостроковій перспективі, але на цьому шляху може спостерігатися волатильність.

Що таке усереднення витрат у доларах?

Усереднення витрат у доларах — це довгострокова стратегія, за якої інвестор регулярно купує менші суми активу протягом певного періоду часу, незалежно від ціни (наприклад, інвестуючи 100 доларів у Біткоїн щомісяця протягом року, замість 1200 доларів за один раз). Терміни реалізації стратегії усереднення витрат у доларах можуть змінюватися з часом і, залежно від ваших цілей, можуть охоплювати кілька місяців, так і багато років.  

Хоча усереднення доларової вартості є популярним способом купівлі Біткоїна, він не є унікальним для криптовалют — традиційні інвестори використовують цю стратегію протягом десятиліть, щоб протистояти волатильності на фондовому ринку. 

Які переваги усереднення доларових витрат?

Усереднення витрат у доларах може бути ефективним способом володіння криптовалютами без надзвичайно складного мистецтва вибору часу на ринку або ризику непродуманого використання всіх ваших коштів для інвестування більшої суми в один момент, коли ціна досягає піку. 

 

Головне — визначити безпечну суму та інвестувати регулярно незалежно від ціни активу. Для цього використовуйте https://changelly.com/ru/buy/btc/ua. Це потенційно може "усереднити" вартість покупки з часом і зменшити загальний вплив раптового падіння цін на конкретну покупку. А якщо ціни впадуть, інвестори, які використовують цю стратегію, можуть продовжувати купувати, як і планували, отримуючи потенційний прибуток у міру зростання цін.

Коли усереднення витрат є ефективнішим, ніж одноразове інвестування великих сум?

Усереднення витрат може допомогти інвестору безпечно купити криптовалюту і увійти на ринок, почати отримувати вигоду від довгострокового зростання цін та усереднити ризик зниження цін у короткостроковій перспективі. 

Купівля активів, які з часом можуть зрости у ціні

Якщо інвестор вважає, що ціни впадуть, але у довгостроковій перспективі, швидше за все, відновляться, він може використати усереднення витрат у доларах для інвестування коштів у період, коли станеться рух униз. Це найвигідніша стратегія обміну криптовалют. Якщо він має рацію, він отримає вигоду від покупки активів за нижчою ціною. У Росії та Україні так торгують багато трейдерів. І навіть якщо він помилиться, у нього буде інвестиція на ринку, яка очікує на зростання цін.

Хеджування позицій від волатильності

Стратегія усереднення за часом забезпечує інвестору вплив ціни з часом. Коли на ринку спостерігається волатильність цін, завдання цієї стратегії — усереднити будь-які різкі підвищення або зниження портфелі і отримати невелику вигоду від руху цін у будь-якому напрямку.

Уникайте FOMO та торгівлі під впливом емоцій

Усереднення витрат у доларах – це підхід до торгівлі, що ґрунтується на правилах. Часто трейдери-початківці потрапляють у пастку торгівлі на емоціях, коли рішення про купівлю та продаж диктуються психологічними факторами, такими як страх або хвилювання. Це може змусити трейдерів не ефективно керувати своїми портфелями (наприклад, панічний продаж під час зниження цін або надмірна торгівля через страх упустити можливості). 

У будь-якому випадку інвестиції в криптовалюти варто робити після консультації з фінансовими фахівцями, а не просто після прочитання статей та оглядів криптовалют в інтернеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ