Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Коли лікування у денному стаціонарі є безоплатним?

Існує міф, що лікування в денному стаціонарі є виключно платною послугою, бо Програма медичних гарантій її не покриває. Як зазначає Міністерство охорони здоров'я України, це – не так.
Фото: МОЗ

Лікування в денному стаціонарі є безоплатним у тих медзакладах, які:

  • мають договір з Національною службою здоров'я України на надання амбулаторної допомоги (пакет “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”);
  • надають медичну допомогу в умовах денного стаціонару.

У денному стаціонарі надають амбулаторну допомогу пацієнтам, які не потребують цілодобового лікарського та медсестринського догляду. В умовах денного стаціонару пацієнт може отримувати лікувальні процедури, малі хірургічні втручання, діагностичні обстеження тощо. Все це – без госпіталізації до лікарні.

На лікувальні процедури чи інші втручання лікуючий лікар має видати електронне направлення. З ним потрібно звернутися в ту поліклініку чи діагностичний центр, який має договір за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” та у якому надаються медичні послуги в умовах денного стаціонару.

Зверніть увагу, кожна лікарня (поліклініка чи діагностичний центр) надає той обсяг медичних послуг, який властивий закладу відповідно до напряму надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я. Також має значення наявність певного обладнання та лікарів за напрямом надання допомоги у штаті закладу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ