Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Колядки з бомбосховищ» — зворушливий проєкт Суспільного до свят

Суспільне Мовлення представляє зворушливий проєкт до Різдва Христового та Нового року — «Колядки з бомбосховищ».

Діти та дорослі з різних куточків України заспівали різдвяних пісень у сховищах, де вони проводять багато часу через російські обстріли. 

24 та 25 грудня відео з колядками виходитимуть на Суспільне Львів та усіх місцевих каналах Суспільного та каналі Суспільне Новини у проєкті «Суспільне. Спротив» і між основними програмами. 30 і 31 грудня — глядачі побачать у телеефірі щедрівки із цього з циклу. 

У проєкті «Колядки з бомбосховищ» звучать і автентичні пісні новорічно-різдвяного циклу, зібрані під час етнографічних експедицій, і народні твори в сучасній авторській обробці. Їх заспівали у Черкасах, Львові, Чернігові, Тернополі, Полтаві, Хмельницькому, Рівному, а також на Волині, у Кропивницькому, Вінниці, Чернівцях та Івано-Франківську. Відео проєкту будуть опубліковані на ютуб-каналах Суспільного у цих регіонах. 

«Львівська команда записала два виконання  — класичне та авторське — усім відомого “Щедрика”. Ми вдячні Національній хоровій капелі “Дударик” за те, що відгукнулися на цю пропозицію. Якщо класичний “Щедрик” Миколи Леонтовича нині впізнають у цілому світі, то однойменний музичний твір на слова та музику Мар’яни Савки з оранжуванням Юрія Романіва стане для багатьох глядачів Суспільного приємним відкриттям і точно не залишить нікого байдужим», — переконаний продюсер з виробництва західного хабу Суспільного та Суспільне Львів Максим Волошин. 

«Проєкт “Колядки з бомбосховищ” — метафорична історія про Різдво і війну. Ми не знаємо, де і коли нас застане чергова атака росіян та тривога. Це може бути вночі, за годину, або прямо зараз, коли хтось читає цю публікацію. Це може бути у різдвяний вечір, коли світ, далекий від росії, святкує, як завжди — у затишному колі близьких та рідних, а українці мусять спуститися до бомбосховищ, — розповідає координаторка проєкту, продюсерка з виробництва Суспільне Чернігів Ольга Конопацька-Плехова. — Нас надихнули на створення цього проєкту відео, на яких українські діти під час повітряних тривог навчаються, танцюють та співають у бомбосховищах. І вони заспівають колядки та щедрівки, як і завжди, навіть якщо через війну доведеться робити це в бомбосховищі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ