Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Колишнього соратника Гіркіна ув'язнили на 5 років

Апеляційний суд Києва залишив у силі судовий вирок стосовно "начальника служби тилу "ДНР" Дмитра Купріяна, якого засудили до 5 років позбавлення волі за участь у діяльності терористичної організації. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"За результатами судового розгляду матеріалів кримінального провадження за обвинуваченням громадянина України Д. Купріяна, направленого до суду Генеральною прокуратурою України, останнього визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування провело Головне слідче управління Служби безпеки України.

"Вказана особа обвинувачувалася у тому, що з червня по вересень 2014 року, знаходячись на території Донецької області, яка контролювалася терористичною організацією "ДНР", поділяючи політичні погляди членів терористичної організації "ДНР", її мету та усвідомлюючи протиправний характер діяльності цієї терористичної організації, став членом вищевказаної терористичної організації та, займаючи посаду так званого "начальника служби тилу "ДНР" і виконуючи вказівки так званого "Міністра оборони ДНР", громадянина Російської Федерації І.Гіркіна, брав активну участь у діяльності зазначеної терористичної організації, а також сприяв її діяльності", – зазначили у ГПУ.

Цей судовий вирок залишений у силі ухвалою Апеляційного суду Києва від 04.04.2018 року, яку винесли за результатами розгляду апеляційних скарг обвинуваченого та його захисника.

Нагадаємо, Херсонський міський суд 5 квітня взяв під варту затриманого напередодні депутата "Євпаторійської міської ради" строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ