Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Команда Львівського фізико-математичного ліцею перемогла у фіналі XXIX Всеукраїнського турніру юних хіміків

22 грудня у Львівському коледжі готельно-туристичного і ресторанного сервісу відбулося урочисте закриття XXIX Всеукраїнського учнівського турніру юних хіміків.

Переможцем цьогорічного турніру стала команда Львівського фізико-математичного ліцею, керівник - Лілія Олексин.

Друге місце посів харківський «КОРУНД», керівник – Людмила Дігавцова, а дипломами третього ступеня було нагороджено ще дві команди з Харкова: команда «АДАМАНТ» Салтівського району Харкова, керівник – Юлія Темченко та збірна команда Шевченківського  району Харкова, керівник – Олена Інкіна.

Загалом усі 10 команд, які протягом 17- 22 грудня змагались у турнірі, були нагородженні грамотами та подарунками, продемонструвавши високий рівень знань і практичних навичок з такого непростого, але водночас цікавого шкільного предмета як хімія. 

Зокрема, окрім названих, у турніри також взяли участь: «Харків - 27», керівник – Олександра Кравченко;  «Indeversal» – Київ,  Дмитро Борзило,  «Юний хімік» – Житомир, Олена Ващук; «Хімікактуси» – Львів, Світла Кернична; «Breaking Bad» –  Луцьк, Анна Тимчій; Команда центру позашкільної освіти для дітей та молоді  Житомирської обласної ради, Алла Крсек.

Голова організаційного комітету, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска у коментарі зазначив: 

«Неможливо переоцінити значення таких турнірів для популяризації серед молоді науки хімії і природничих наук загалом. Не втомлююсь повторювати: без молодих науковців у природничих галузях розвиток вітчизняних інноваційних технологій неможливий. Щобільше, саме під час таких наукових змагань починають формуватись навички командних дій в умовах конкуренції  і реальних наукових викликів.  І ще один аспект: система шкільної освіти повинна допомогти нашим обдарованим дітям  відкрити  і розвинути свої таланти. І такі турніри якнайкраще слугують таким цілям». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ