Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Командування Повітряних Сил підбило підсумки 2018 року

У Львові представники командування Повітряних Сил підбили підсумки 2018 року, про це повідомляє пресс-служба Міністерства оборони України.

Минулого тижня, у Львові, представники Командування Повітряних Сил оцінили результати щодо заходів бойової підготовки за 2018 рік і визначили недоліки, які виникли в процесі їх виконання.

У 2018-у році, враховуючи сучасні виклики та загрози, акценти були зроблені на оперативних спроможностях в особливий період, діяльності в операції Об’єднаних сил на сході держави, впровадженні передового досвіду в практику діяльності військ та уточненні завдання на наступний рік.

— Особливу увагу було приділено введенню воєнного стану, що дозволило здійснити цілу низку організаційних та мобілізаційних заходів, які підвищили рівень боєздатності Повітряних Сил Збройних Сил України та спроможність держави відповідати на загрозу повномасштабного російського вторгнення в нашу країну, — зазначив командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов.

Основна увага приділялася організації та проведенню практичних заходів підготовки органів військового управління та військових частин. Йдеться про командно-штабні, льотно-тактичні, тактичні, тактико-спеціальні навчання, польові виходи, забезпечення.

У цілому, військові частини та підрозділи показали достатній рівень злагодженості та вишколу особового складу. Проведені заходи бойової підготовки дозволили підтримати рівень готовності військових частин, досягти підвищення рівня злагодженості бойових обслуг родів військ та спеціальних військ. Із позитивної динаміки, під час підведення підсумків, було відзначено наявність бойового досвіду у значної кількості військовослужбовців, поступове оновлення озброєння і військової техніки та підтримка цивільного населення.

Представники виду відвідало Львівський державний авіаремонтний та Львівський радіоремонтний завод, де ознайомились із виробничою базою підприємств, які працюють на відновлення, ремонт та модернізацію військової техніки Повітряних Сил.

За підсумками 2018 року визначено кращі військові частини Повітряних Сил ЗС України. Серед частин ЗРВ — Теребовлянський зенітний ракетний полк ПвК «Захід», що дислокується на Львівщині. Відзначився також Центр управління та оповіщення повітряного командування «Схід». Кращою авіаційною частиною стала бригада тактичної авіації імені Івана Франка, що на Хмельниччині. Серед частин РТВ відзначено дві військові частини, що представляють ПвК «Південь» та «Центр».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ