Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Командир захоплених РФ українських моряків відмовився визнати провину

Денис Гриценко, командир групи українських кораблів, захоплених Росією біля Керченської протоки, не визнає провину у незаконному перетині кордону Росії.

Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс» з посиланням на адвоката Гриценка — Миколу Полозова, передає Главком.

«Сьогодні я нарешті зустрівся з Денисом Гриценко, який заявив, що не визнає свою провину і злочинцем себе не вважає», — повідомив захисник.

Він зазначив, що коли слідчий запропонував його підзахисному провести допит, Гриценко «написав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі будь-яких свідчень».

За словами адвоката, Гриценко здійснював загальне командування затриманими в Криму українськими судами.

«На моє запитання Денис сказав, що в Криму, під час затримання, до нього силу не застосовували. Також не було застосовано сили і з боку спецназу, який етапував (моряків, ред.). У Москві, сказав він, також тиску не чиниться, ставляться з повагою», — пояснив захисник.

5 грудня стало відомо, що троє українських моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів, перебувають у лікарні слідчого ізолятора №1 по Москві, так званої «Матроської тиші». Двом військовослужбовцям накладений гіпс, під час нападу РФ вони дістали осколкові поранення.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці РФ напала на українські кораблі, внаслідок чого було захоплено три судна та 24 українських моряки, троє з них отримали поранення.

Як повідомлялося, Порошенко звернувся до Онуфрія по допомогу у визволенні українських моряків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ