Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Комісія облради рекомендувала провести конкурс на директора Львівського геріатричного пансіонату

Зважаючи на зауваження Уповноваженого Верховної Ради України щодо порушення прав підопічних на охорону здоров’я та медичну допомогу у Львівському геріатричному пансіонаті профільна комісія підтримала ініціативу оголосити конкурс на заміщення вакантної посади директора закладу.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій заслухала інформацію представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного, заступника голови Львівської ОВА Івана Собка, директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Романа Андреса.

«У Львівському геріатричному пансіонаті виявлено широкий спектр проблем з матеріально-технічного забезпечення, а також із медичної частини», — поінформував Тарас Подвірний.

Голова комісії Микола Іщук повідомив, що зважаючи на інформацію посадових осіб щодо ситуації у Львівському геріатричному пансіонаті, комісія рекомендувала управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради оголосити конкурс на заміщення вакантної посади директора Львівського геріатричного пансіонату.

«Підтримуємо також ініціативу Львівської ОВА до обрання директора комунального закладу призначити нового виконувача обов’язки Львівського геріатричного пансіонату замість Миколи Модя, у якого закінчився контракт. Адже порушення в пансіонаті мають системний характер. Про це зазначає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, громадськість, органи влади. Сподіваємося, керівництво обласної ради дослухається до рішення комісії й оголосить конкурс на вакантну посаду керівника Львівського геріатричного пансіонату», — зауважив Микола Іщук.

ГУ Національної соціальної сервісної служби у Львівській області створило комісію з перевірки діяльності Львівського геріатричного пансіонату, до якої зокрема долучиться заступник голови депутатської комісії Володимир Доманський.

Нагадаємо, 17 квітня Дмитро Лубінець повідомив, що працівники Офісу Омбудсмана відвідали Львівський геріатричний пансіонат, де виявили численні порушення. Зокрема підопічні не надають письмову усвідомлену згоду на лікування, відсутні комплексні заходи з реабілітації та фізіотерапії. Пацієнти не мають доступу до питної води та достатньо місця для проживання. Також порушені права підопічних володіти, користуватися і розпоряджатися власними коштами. Працівники пансіонату не здійснюють фіксацію випадків травмування, у зв’язку з чим можливі приховування фактів отримання тілесних ушкоджень підопічними. 
  

  
  


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ