Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія по контролю використання бюджетних коштів: як минула доба на Львівщині

Доба в області минула без повітряних тривог. Про важливе на Львівщині поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Фото - з відкритих джерел

21-річного дрогобичанина Миколу Пшеченка посмертно нагородили двома відзнаками – нагородою відповідно до Указу Президента України – «За оборону України» та відзнакою за підписом начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – «Хрест Орла».

Микола Пшеченко загинув 1 березня 2022 року після авіаційного удару по Харкову. Тоді стався обвал перекриття будівлі. Світла памʼять захиснику.

У Львівській ОВА створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів. Зроблять це відповідно до протокольного доручення Уряду. Водночас, Львівська ОВА вирішила не обмежуватись контролем за використанням виключно коштів з фонду ліквідації, а розширить поле зору на закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи та підпорядковані комунальні підприємства. Не омине ця процедура і районні військові адміністрації та структурні підрозділи ОВА.

У Городку провели зустріч зі сім'ями воїнів із Комарно, Городка та Великого Любеня, які зараз на передовій, та родинами захисників, які загинули на фронті. Під час спілкування з керівництвом громади, пенсійного фонду, поліції, РТЦК та управління соціального захисту рідні захисників обговорили свої проблеми та потреби й отримали консультаційну підтримку. Такі зустрічі з ініціативи Координаційного центру при Львівській ОВА регулярно проводимо у всіх районах нашої області. Нам важливо, щоб люди отримували максимум допомоги одразу на місці.

Наразі учні Гірницької гімназії Червоноградської міської ради змушені навчатись у пристосованих приміщеннях дитсадка. Але вже невдовзі вони перейдуть у відреконструйовану школу. Реконструкцію почали у 2021 році. На це скерували майже 35,5 млн грн. 

Львівський обласний клінічний перинатальний центр почав облаштовувати сучасну операційну в укритті. Вже придбали частину необхідного обладнання на понад 2 мільйони гривень. Йдеться про дефібрилятор, два приліжкових монітори пацієнта, операційний стіл. Це саме та операційна, на облаштування якої збирали кошти у травні під час благодійного мистецького аукціону «PROMIN», який проводили у Львівському національному театрі опери та балету, нагадує Максим Козицький. 

У Львівській ОВА презентували проєкт Стратегії розвитку Львівської агломерації до 2027 року. Наступним кроком стане її громадське обговорення.

Власну домівку отримав ще один хлопець з числа дітей позбавлених батьківського піклування. Його звати Віктор. Коштом обласного та місцевого бюджетів Віктору придбали двокімнатну квартиру у Новояворівську. Загальна кошторисна вартість – майже 895 тис. грн. 

У ліцеї імені Соломії Крушельницької у Львові відкрили малий камерний зал імені Мирослава Скорика. До слова, саме у цьому навчальному закладі Маестро починав професійне музичне життя і завжди підтримував контакти з ним. Дякую директорові ліцею – панові Левку Закопцю за ідею. Дякую всім меценатам, які доклалися до того, що Львівщина має тепер ще один гарний концертний зал на 50 місць.

У Підбужі відкрили оновлену бібліотеку на базі Центру культури і дозвілля Східницької ТГ. За кошти громади та обласного бюджету тут зробили поточний ремонт, закупили меблі й оновили книжковий фонд. У бібліотеці також є дитячий відділ, який охоче відвідують маленькі читачі. Бібліотекарі, крім основної роботи, плетуть маскувальні сітки, виготовляють листівки для військових, беруть участь у благодійних заходах на підтримку ЗСУ.

Під час фестивалю «Гарбуз-FEST» та благодійного осіннього ярмарку на підтримку ЗСУ Зимноводівському ЗДО «Казковий світ» вдалося зібрати 90 тис. грн. Їх спрямують на потреби Збройних сил України.

У Самборі у приміщенні музею «Бойківщина» експонують проєкт «МАРІЯ» – найвідомішу у світі виставку про Голодомор в Україні. Авторка проєкту – канадська художниця українського походження Леся Марущак. Мобільний меморіальний простір складається з архівних фотографій, які передають історію та страждання мільйонів людей під час Голодомору. Цей проєкт уже демонстрували у девʼяти країнах.

Зараз триває Всеукраїнський тур проєкту «МАРІЯ». Відбувається він за фінансової підтримки Світового Конґресу Українців. Виставка у Самборі – до 13 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ