Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія з оцінки корупційних ризиків перевірила діяльнсіть Генпрокуратури за 2018 рік

Прес-служба Генкпрокуратури інформує про те, що комісією з оцінки корупційних ризиків у діяльності органів прокуратури було оцінено стан виконання заходів, передбачених антикорупційною програмою Генеральної прокуратури України на 2018 рік.

На виконання Закону України «Про запобігання корупції», антикорупційної програми Генеральної прокуратури України на 2018 рік, затвердженої наказом Генеральної прокуратури України від 28.02.2018 № 36, погодженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 05.04.2018 № 167, Комісією з оцінки корупційних ризиків у діяльності органів прокуратури (далі – Комісія) проведено оцінку результатів виконання заходів, передбачених антикорупційною програмою.

Згаданою програмою визначено засади загальної відомчої політики щодо запобігання та протидії корупційним і пов’язаним із корупцією правопорушенням на рік, заходи з їх реалізації.

Зокрема, Генеральною прокуратурою України вжито заходів щодо удосконалення процесу добору, навчання та виховання кадрів, захисту працівників прокуратури, забезпечення якісного нормативного регулювання діяльності органів прокуратури на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності.

Проведеною Комісією оцінкою та моніторингом стану виконання заходів, спрямованих на мінімізацію корупційних ризиків, передбачених додатком, встановлено, що впродовж 2018 року:
- виконано 30 заходів, або 75 %;
- не виконано 10 заходів, або 25 %.

На виконання антикорупційної програми в частині реалізації загальної відомчої політики Генеральною прокуратурою України у взаємодії із Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів, Радою прокурорів України реалізовано низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на удосконалення роботи з добору кадрів, підвищення кваліфікації та професійного рівня працівників органів прокуратури.

На виконання заходів, передбачених антикорупційною програмою, розроблено пропозиції щодо удосконалення законодавства та створення умов для мінімізації ідентифікованих корупційних ризиків.

Вжито ефективних заходів щодо захисту інформації з обмеженим доступом та іншої службової інформації, яка стала відома внаслідок виконання службових обов’язків.

Зокрема, проведено комплекс заходів, спрямованих на впровадження електронного документообігу в органах прокуратури України.

У липні-серпні 2018 року через електронну систему публічних закупівель ProZorro здійснено закупівлю послуг з функціонального розширення та супроводження інформаційно-аналітичної системи «Кадри» Генеральної прокуратури України.

Вжиті заходи в цілому сприяли досягненню основної мети розробки антикорупційної програми відомства – створення додаткових запобіжників вчиненню працівниками органів прокуратури корупційних і пов’язаних із корупцією правопорушень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ