Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет ПА ОБСЄ схвалив резолюцію щодо російської мілітаризації Криму

Резолюція Комітету з політичних питань і безпеки Парламентської Ассамблеї ОБСЄ щодо мілітаризації РФ тимчасово окупованих Криму та Севастополя, Чорного і Азовського морів, попри шалений спротив представників РФ, схвалена.
фото з ФБ

Про це сьогодні, 6 липня, повідомив у Facebook член постійної делегації України у ПА ОБСЄ Рефат Чубаров, передає УКРІНФОРМ.

"Резолюція щодо мілітаризації РФ тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Україна, Чорного і Азовського морів, попри шалений спротив та галас росіян, схвалена", - написав Чубаров.

До цього він додав, що резолюцію підтримали 54 члени комітету, проти – 6, утримались – 6.

Раніше Комітет з безпеки Парламентської Асамблеї ОБСЄ відхилив поправку російської делегації щодо виключення з тексту резолюції слів про деокупацію півострова.

Резолюція закликає РФ призупинити бойові дії на Донбасі, здійснити повне відведення озброєння великого калібру та припинити застосування протипіхотних мін.

Крім того, в тексті резолюції вимагається "забезпечити деокупацію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, вивести Збройні сили РФ з української території" та міститься заклик до повного виконання Мінських домовленостей.

Саме ці пункти намагалася виключити з тексту резолюції російська делегація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ