Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет ВР хоче продовжити набір молодших спеціалістів у ВНЗ

Парламентський комітет з питань науки і освіти рекомендуватиме Верховній Раді прийняти законопроект, який дозволить вищим навчальним закладам І-ІІ рівнів акредитації продовжити здійснювати прийом молодших спеціалістів.

Про це йдеться у листі профільного Комітету ВР у відповідь на запит Профспілки працівників освіти і науки щодо необхідності надання права училищам, технікумам та коледжам здійснювати підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст», передає освітній портал.

Зокрема, у парламентському комітеті з питань науки і освіти повідомили, що члени комітету, розглянувши законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» (реєстр. № 5240), рекомендуватимуть Верховній Раді ухвалити рішення, згідно з яким останній прийом на здобуття освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста має відбутись у 2019 році.

Як відомо, у січні цього року Профспілка працівників освіти і науки запропонувалавідтермінувати припинення набору до вишів І-ІІ рівнів акредитації на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, обгрунтовуючи це можливим масовим скороченням працівників технікумів і коледжів та ліквідацією зазначених навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ