Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія із польськими інвестиціями планує збудувати в області нафтобазовий комплекс

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із представниками ТОВ "Унімот Україна". Компанія має намір збудувати на території Львівщини нафтобазовий комплекс.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

ТОВ "Унімот Україна" є дочірньою організацією польської мультиенергетичної компанії "UNIMOT S.A.", яка своєю чергою є одним з найбільших незалежних постачальників палива, скрапленого та природного газів, а також електроенергії на польському ринку.

Як розповіли представники компанії на ринку нафтопродуктів працюють з 1992 року, більша частина акцій компанії - сімейна справа. Компанія перебуває в міжнародній асоціації «AVIA International» (включає більш як 3,2 тисячі АЗС в Європі) і розвиває мережу АЗС під брендом «AVIA» на території Польщі і України.

Основними завданнями ТОВ "Унімот Україна" є розвиток на українському ринку мережі заправних станцій під зазначеним брендом, а також постачання якісного палива, як для забезпечення АЗС «AVIA», так і для інших українських споживачів.

Відтак, з метою диверсифікації джерел постачання палива на український ринок, з урахуванням наявного у компанії досвіду роботи на польському ринку, ТОВ "Унімот Україна" має намір збудувати в західному регіоні України нафтобазовий комплекс.

Його завдання - забезпечити приймання цистерн з паливом по вузькій залізничної колії, для подальшого зливу, зберігання і відвантаження українським споживачам автомобільним і залізничним транспортом.

Так, сьогодні в межах зустрічі проговорили дорожню карту майбутнього проекту.

Очільник області запевнив представників компанії у всебічному сприянні та підтримці з реалізації об’єкту.

Сьогодні компанія розглядає дві ділянки для майбутнього будівництва.

Інвестиції першої черги в об’єкт – 12 млн євро, проєкт дозволить створити чотири десятки робочих місць.

Натомість другу чергу нафтового термінала реалізують за умови змін до законодавства, які сьогодні вже розглядають у ВРУ. А це ще додатково 10 млн євро інвестицій та 20 робочих місць. Об’єм резервуарного парку – 54 000 м3.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ