Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія SoftServe не змогла вчасно виконати договір з ЛМР по е-квитку?

Нагадаємо, сьогодні офіційно стартував продаж карток Леокарт на проїзд у Львівському транспорті.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, вартість звичайної ЛеоКарт складатиме 60 грн. На картці початково встановлено нульовий баланс і для її використання власнику буде потрібно поповнювати її на потрібну суму в тих же пунктах продажу. 

Зазначимо, розробкою сервісу е-квитка у Львові займається чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o., та SoftServe - Municipal Technologies LLC. Які стали переможцями тендеру в 2019 році.

Як зазначалось на сайті компанії SoftServe, в рамках співпраці над цим проєктом, SoftServe буде залучений до роботи над низкою програмних продуктів для управління сервісом, а також розроблятиме мобільну та веб-аплікації для мешканців міста.

"Адже мобільний додаток дозволить також відстежувати рух громадського транспорту, будувати оптимальний маршрут тощо. Водночас розрахуватися за проїзд можна буде з допомогою мобільної аплікації, розумного годинника, банківської картки чи QR-коду", - зазначали в SoftServe.

В січні 2022 року львів'янам вже презентували готовий мобільний додаток і як повідомляв директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило в коментарі виданню Твоє місто, в березні він стане загальнодоступним.

Керівник ЛКП «Львіватодор» Микола Власюк тоді ж зазначав, що на даний час проводиться тестування додатку на безпеку. 

"Проводимо таке тестування, щоб видати в користування максимально надійний продукт. Щоб пасажири чітко знали, що їхні кошти захищені, що Леокарт – максимально надійна система", - зазначав в січні 2022 року Микола Власюк.

Однак з того часу пройшло майже два роки і виявилось що додаток досі не готовий. Станом на 15 листопада ні мобільний додаток, ні веб-аплікація з кабінетом користувача досі не розроблені та не плануються до запуску з 11 грудня коли у Львові за словами Олега Забарила офіційно стартує автоматизована система оплати проїзду.

Як також повідомив напередодні, 13 листопада 2023 року, під час засідання комісії транспорту і зв'язку ЛМР Микола Власюк, мобільний додаток - це функціонал який робить компанія SoftServe.

"Можемо окрему на цю тему поспілкуватися. Запросити SoftServe. Вони фактично готові, але тестують його на безпеку", - зазначив Власюк.

Нагадаємо також, що в січні 2023 року Микола Власюк вже звинувачував компанію SoftServe в зриві термінів по розробці мобільного додатку.

"Додаток це частина SoftServe. Вони зараз повністю вийшли на форс-мажор і не повернулись до роботи. Вони його зробили, але не відтестували", - повідомив Микола Власюк.

Відповідно замість використання БЕЗКОШТОВНОГО мобільного додатку для проїзду в громадському транспорті Львова, ЛКП "Львівавтодор" продає мешканцям пластикові картки вартістю 60 гривень! А в той час найбільша українська IT компанія SoftServe практично ДВА роки тестує на безпеку мобільну аплікацію.

За інформацією Гал-інфо, ЛКП "Львівавтодор" планує ПРОДАТИ до 300 тисяч карток Леокарт. Що складе додаткових 18 мільйонів з мешканців та гостей міста.

В цій ситуації також дивує коментар, керівника проєкту е-квитка у SoftServe Олега Засадного, який ще в 2021 році переконував, що частина, яку розробляв SoftServe - додаткові функції оплати через веб та мобільну аплікації, готовий до тестування і підключення, як тільки місто вирішить до цього етапу приступити.

Про схему заробітку на ЛКП "Львівавтодор" на депозитах з Леокард ми розповімо згодом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ