Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Компанія Standard & Poor's присвоїла «Кредобанку» рейтинги "В/С", прогноз - "Стабільний

23 червня 2006 року компанія Standard & Poor's присвоїла ВАТ «Кредобанк» кредитний рейтинг контрагента – довготривалий «В» і короткотривалий «С». Одночасно банку присвоєний рейтинг «uaBBB» за національною шкалою. Прогноз зміни рейтингів – «Стабільний». Про це повідомляє прес - служба  банку
Рейтинг Кредобанку підтримують такі фактори, як хороші комерційні позиції в Західній Україні, наявність стратегії, спрямованої на розширення роздрібного бізнесу на внутрішньому ринку за рахунок власних ресурсів, можливість отримання підтримки від стратегічного акціонера – PKO ВР SA, а також хороша якість корпоративного управління.

Standard & Poor's визначило прогноз за рейтингами як «Стабільний» вважаючи, що банк зможе успішно реалізувати свою стратегію розвитку роздрібного бізнесу, використовуючи досвід і фінансову підтримку своїх акціонерів, зберігши при цьому контроль над кредитними і ринковими ризикам – йдеться в повідомленні банку.
„Кредобанк” (раніше Західно-Український комерційний банк) заснований у 1990 році. За даними Нацбанку України, на початок поточного року по розміру загальних активів банк займав 25-те місце серед 163 банків, що діяли в Україні.
      Статутний капітал банку знаходився на рівні 143,55 млн грн. Склад найбільших акціонерів банку не змінився - PKO Bank Polskі S.A володіє 69,02% акцій банку та Європейський банк реконструкції і розвитку - 28,25%, 2,75% - українські акціонери.
      Чистий прибуток ВАТ „Кредобанк” у січні-червні становив 8,86 млн грн, що на 1,9 млн грн, або на 27,3% більше, ніж на початку травня.     


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ