Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конкурс на посаду керівника Держрибагентства Львівщини зупинили в суді

Держрибагентство продовжує процес запуску рибного патруля в регіонах України, наразі кадрові конкурси на посади начальників управлінь тривають у 7 областях України, а інспекторський склад шукають у 6 областях. Про це Голова Держрибагентства Ярема Ковалів заявив під час брифінгу у ІА «Укрінформ» 15 листопада, повідомили в Держрибагентстві України.

«Всі патрульні  та керівники управлінь обираються виключно на конкурсних засадах. Конкурс ми проводимо максимально відкрито та відповідно до чинного законодавства»,  ̶ повідомив Ковалів.  ̶ Разом з тим,  при підготовці патруля  стикаємося із низкою проблем. На жаль, як і багато інших держорганів, ми зіткнулися із зупинкою конкурсів в судовому порядку». Йдеться про конкурс на посади керівників управлінь Державного агентства рибного господарства у Львівській та Херсонській областях. 

31 жовтня 2016  Окружний адміністративний суд міста Києва своєю ухвалою зупинив дію наказу Держрибагентства в частині конкурсного відбору до набрання законної сили рішенням у даній судовій справі. Також Суд заборонив Конкурсній комісії Держрибагентства вчиняти будь-які дії та приймати будь-які рішення щодо оприлюднення результатів конкурсу та призначення на посаду осіб,  що перемогли у конкурсі. Підставою для цього став судовий позов учасників конкурсу щодо визнання неправомірними дії Держрибагентства з призначення та проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у Державному агентстві рибного господарства, оголошеного 16 вересня 2016 року.

«Ми робимо все можливе для того, щоб якомога швидше завершити судовий розгляд і  зупинку проведення відповідних конкурсів для того  щоб призначити тих осіб, які будуть визначені переможцями на відповідних конкурсах», ̶ заявив Ковалів. 4 листопада Держрибагентство розпочало процес розблокування конкурсу у Львівській та Херсонській областях через апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва.

Активними проблемами при  запуску рибоохоронного патруля Ковалів також  назвав низький рівень підготовки кандидатів на посади начальників управлінь у деяких регіонах. «Жоден кандидат на посаду начальника управління рибоохоронного патруля в Кіровоградській області не зміг здати  електронне тестування на знання законодавства. Користуючись нагодою, запрошую  в це управління, а також в інші, де зараз іде конкурс, грамотних, вмотивованих кандидатів»,  ̶ заявив Ковалів. Відібраних кандидатів чекає фазове навчання, стажування у європейських експертів та заробітна плата від 6 до 10 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ