Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Консули відвідали всіх полонених українських моряків — Денісова

Українські консули завершили візити до полонених українських моряків, захоплених Росією поблизу Керченської протоки, 5 останніх моряків відвідали 12 грудня.

Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно отримала інформацію від наших консулів з посольства у Москві. Сьогодні вони завершили відвідування усіх військових моряків, захоплених у полон російським агресором, а саме - Андрія Шевченка, Володимира Варімеза, Сергія Чулібу, Юрія Будзила та Андрія Драча", - зазначила вона.

За словами консулів, хлопці мужньо тримаються, вірять у повернення додому, та знають, що для цього робляться усі потрібні кроки як Україною, так і міжнародним співтовариством.

"Згодом консули зателефонують усім представникам родин та повідомлять їм подробиці відвідувань", - додала Денісова.

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у "порушенні кордону".

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ