Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Контрактників звільнятимуть враховуючи терміни служби в АТО та інші обставини

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби» від 6 грудня 2016 право на звільнення набуває значна кількість військовослужбовців за контрактом. Вони будуть звільнятися поступово протягом року, відповідно до графіку, при складанні якого будуть враховуватися термін служби військового в АТО, сімейні та інші обставини. Про це у середу 11 січня під час брифінгу для преси розповів начальник управління кадрового забезпечення офіцерським складом – заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Марк Андрусяк, йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

«При звільнені військовослужбовців основним критерієм є термін проходження військової служби. Наступний критерій – це перебування у зоні проведення Антитерористичної операції. Також зважатимемо на сімейні обставини військовослужбовця» - сказав він.

Начальник Управління кадрового забезпечення офіцерським складом – заступник начальника Головного управління персоналу Генерального Штабу Збройних Сил України окремо наголосив, що одним із головних факторів швидкості звільнення буде збереження боєздатності військових частин.

«Одним із вагомих факторів у визначенні графіку звільнення є першочерговість звільнення військовослужбовців з бойових військових частин. При цьому таке звільнення буде здійснюватися після завершення виконання бойових завдань. Це означає, що в період виконання завдань військовою частиною в районах проведення АТО військовослужбовці звільнятися не будуть» – сказав полковник Марк Андрусяк.

«Поступове звільнення згаданих категорій військовослужбовців протягом одного року дозволить спрогнозувати розвиток кадрової ситуації у Збройних Силах України та не допустити зниження їх боєздатності», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ