Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові напрацювали порядок надання 50 тис. грн за контракт з ДШВ чи піхотою

Одноразову виплату в розмірі 50 тисяч гривень з міського бюджету виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської громади та підписав контракт з військовими частинами десантно-штурмових військ та військово-морських сил ЗСУ. Йдеться як про перші, так і повторні контракти.

Допомогу зможе отримати кожен, хто підписав контракт з цими військовими частинами, та є мешканцем Львівської міської територіальної громади, у томі числі внутрішньо переміщені люди, які є на військовому обліку на території громади.

Львів виплатить допомогу всім хто підпише контракт з ДШВ або морпіхами

Для отримання допомоги воїн має звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і вже опісля комісар центру подаватиме клопотання та відповідний пакет документів про виплату до Львівської міської ради.

«Воїнам не потрібно звертатися в соцзахист – всі документи будуть подавати центри комплектування. Воїн має лише сказати керівникові, що має намір підписати контракт з відповідними частинами, і вже тоді військовий комісар подає до нас клопотання про виплату з пакетом документів. Серед документів, які потрібно подати, це заява, копія паспорта, копія контракту і рахунок, відкритий у банку», – каже Олексій Неділя, в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Посадовець наголосив, що йдеться не лише про підписання першого контракту, а й повторного.

«Є, наприклад, військові, які підписали контракт у 2019 році, ще до початку повномасштабного вторгнення. І в них контракт закінчується, умовно, цього року. І якщо вони вирішать продовжити контракт з відповідними бойовими частинами, то теж будуть мати право на таку виплату», – зауважив Олексій Неділя.

Порядок, а також перелік документів, які потрібні для отримання допомоги, у прикріпленні нижче.

Нагадаємо, 8 лютого, ухвалу про виплату 50 тис. грн прийняла сесія Львівської міської ради. А наприкінці 2023 року у Львові напрацювали комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, аби максимально допомогти і підтримати їх. Сюди включили багато різних напрямків: матеріальні виплати, соціально-психологічну допомогу, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомогу у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ