Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кооперації з РФ за рахунок України не буде - Керрі

Як повідомили Гал-інфо в адміністрації Президента України, Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Джон Керрі.

Петро Порошенко висловив співчуття американському народу у зв’язку із загибеллю людей внаслідок стрілянини у м.Сан-Бернардіно, Каліфорнія.  

Співрозмовники скоординували позицію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема стосовно опрацювання модальностей з підготовки виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у відповідності до українського законодавства, стандартів ОБСЄ та за спостереженням БДІПЛ ОБСЄ.

Джон Керрі підтвердив незмінну позицію США щодо необхідності збереження санкцій проти Росії до повної імплементації Мінських домовленостей.

Державний секретар США також наголосив, що можлива кооперація з РФ з важливих питань міжнародного порядку денного не буде здійснюватися за рахунок інтересів України.

Було підтверджено незмінну позицію США щодо політики невизнання окупованого Росією Криму.

Петро Порошенко поінформував співрозмовника щодо останніх кроків у напрямку здійснення внутрішніх реформ в Україні.

Джон Керрі відзначив завершення процедури з призначенням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, наголосивши, що це є надзвичайно важливим сигналом у напрямку рішучої боротьби з корупцією. 

Петро Порошенко подякував США за надання допомоги у зміцненні обороноздатності країни та висловив сподівання на її продовження.

Петро Порошенко та Джон Керрі обговорили графік найближчих контактів на високому рівні між Україною та США. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ