Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Корнієнка обрали першим віцеспікером Верховної Ради

Сьогодні, 19 жовтня, під час пленарного засідання Верховної Ради України першим віцеспікером парламенту обрали народного депутата, голову партії "Слуга Народу" Олександра Корнієнка.
Олександр Корнієнко

Про це стало відомо в ході засідання ВРУ.

Як проголосували фракції:

  • "Слуга народу" - 222 за, 0 проти,
  • ОПЗЖ - 0 за, 2 проти,
  • "Європейська солідарність" - 0 за, 1 проти,
  • "Батьківщина" - 0 за, 1 проти,
  • "Голос" - 0 за, 0 проти.
  • "За майбутнє" - 13 за, 0 проти,
  • Група "Довіра" - 17 за, 0 проти.

Олександр Корнієнко народився 12 травня 1984 року в Києві. Здобув освіту в Національному технічному університеті України "КПІ", навчався у Вісбаденській академії психотерапії (Німеччина). Бізнес-тренер, консультант із розвитку, громадський діяч.

Голова політичної партії "Слуга Народу". Перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу".

Голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Під час презентаційного виступу з трибуни Корнієнко наголосив на необхідності реформування парламенту.

“Якщо ми будуємо смарт-державу для нас та наших дітей, то нам потрібен і смарт-парламент. (...) Процедура важлива, демократія — це процедура. Але хто сказав, що ми маємо неухильно слідувати процедурам, які були створені за доби старої політики, які були створені для того, аби законсервувати її найголовніші ризики: корупцію і брехню. Ми маємо право змінити процедуру заради більш ефективного парламенту”, - заявив Корнієнко.

Корнієнко заявив про необхідність змін Регламенту, внутрішніх процедур та процесів у парламенті, системи голосування в ВР, змінити роботу Апарату ВР, ухвалити закон про парламентську службу та помічників-консультантів нардепів, провести подальшу діджиталізацію парламенту, модернізувати парламентські ЗМІ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ