Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Королева Єлизавета ІІ хоче запросити Трампа в Британію

Британська королева Єлизавета ІІ планує надіслати президенту США Дональду Трампу формальне запрошення відвідати Британію у червні з державним візитом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на інформацію The Sunday Times.

Джерела в британському уряді стверджують, що переговори з американською стороною про візит ведуться з кінця минулого року і найближчими днями буде зроблене формальне оголошення.

Візит швидше за все співпаде у часі з 75-ю річницею висадки військ у Нормандії, яка відбулася 6 червня 1944 року і планами Трампа взяти участь у заходах у Франції, присвячених звільненню країни.

Повідомляєть, що минулого місяці королева мала рідкісну приватну вечерю з послом США Вуді Джонсоном, що також може свідчити про підготовку візиту.

Наприкінці грудня минулого року ЗМІ повідомляли, що президент США Дональд Трамп може відвідати Велику Британію в травні 2019 року після виходу країни в березні з Європейського Союзу.

Трамп відвідав Велику Британію в липні минулого року. І хоча після широких публічних акцій протесту візит офіційно не був державним, Трамп зустрівся з королевою Єлизаветою ІІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ