Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Коронавірус: на Львівщині починають готувати місце для обсервації

На Львівщині поступово починають готувати місце для обсервації, де за потреби розмістять людей із підозрою на коронавірус. Про це сьогодні, 26 лютого, під час брифінгу заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає Гал-інфо.
Фото Маринюк Андрій, Гал-інфо.

На Львівщині місцем обсервації буде санаторій "Немирів", який перебуває на балансі Держприкордонслужби.

Іван Собко зазначив, що зараз займаються переміщення людей, які є на лікуванні в у цьому протитуберкульозному санаторії. Їх помістять у Центр легеневого здоров’я, що у Львові на вул. Зелена.

«Ми поступово починаємо готувати місце обсервації. У санаторії "Немирів" є достатня кількість місць для обсервації. В посиленому режимі працюють прикордонники. Усі засоби, які потрібні їм для роботи, є в наявності. Відчувається певна нестача безконтактних термометрів. Сьогодні ми це виправимо і почнемо закупівлю термометрів у достатній кількості та в резерв. З приводу масок також немає паніки», - сказав Іван Собко.

Він наголосив, що медики екстреної медичної допомоги, інфекційної лікарні та лікарі, які працюватимуть в Немирові, будуть забезпечені усім необхідним.

Як зазначив т.в.о. начальника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, санаторій в Немирові буде вивільнений протягом сьогоднішнього дня.

Санаторій "Немирів" передали на баланс Держприкордонслужби

Додамо, що раніше міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька пояснила, що обсервація і карантин суттєво відрізняються.

Карантин  це режим, який оголошується на певній території, що має значні поширення зараження, й де потрібно контролювати пересування людей.

Обсервація – це ізольоване місце, де перебувають здорові люди під постійним медичним наглядом.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на боротьбу з короновірусом Львівщина виділить до 25 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ