Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Коронавірус нікуди не зник, - Орест Чемерис

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, протягом останнього двотижневого періоду захворюваність на коронавірус зросла на 25%.
Photo by Tmaximumge form PxHere

На сьогодні 280 людей знаходяться на стаціонарному лікуванні й динаміка госпіталізації зростає.

Однак більшість осіб легко переносять захворювання. Також слід відзначити, що стаціонарного лікування зазвичай потребують особи старшого віку з супутніми захворюваннями.

Орест Чемерис зазначив, що ріст захворювання на COVID-19 спостерігається шостий тиждень. 

"Ми не можемо виключати, о в разі росту захворюваності ми не будемо повертатись до більш суворих заходів. Наполегливо рекомендуємо пам'ятати, що айві скупчення людей це є ті фактори, які можуть призвести до поширення захворюваності", - Орест Чемерис.

Як зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики Наталія Іванченко, не кожна застуда викликана коронавірусом. Дуже скоро мешканці Львівщини стикнуться і з вірусом грипу.

"Якщо в попередні роки ми стикнулися з пандемією COVID-19, то ми дуже сподіваємося, що такого більше не буде. COVID-19 зійшов на сезонний рівень захворюваності. Вчені очікують, що його кількість не буде викликати порушення життєдіяльності.

Зараз відбувається зростання числа хворих. Частка дітей серед хворих - мінімальна. Переважно хворіють або невакциновані зовсім, або хто отримав лише одну дозу вакцини. Вакцинація дієва, ті люди, які планують залишатися здоровими та вести активний спосіб життя потребують захисту.

На Львівщині понад 1.1 млн отримали одну дозу, понад 1.1. млн отримали дві дози вакцинації. Станом на сьогодні 123 тисячі осіб зробили бустерну дозу проти COVID-19. Близько 400 осіб отримали другу бустерну дозу", - повідомила Наталія Івченко.

Вона також повідомила, що на Львівщині наявні вакцини CoronaVac та Johnson & Johnson. Pfizer наявна не у всіх закладах охорони здоров'я, але очікується її поступлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ