Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Корупційний танок довкола заступника міністра МВС

Інформація про ймовірну причетність заступника міністра МВС України В. Трояна до протиправної діяльності виявилась недостовірною і не підтвердилась, про це повідомила прес-служба СБУ

Зокрема, у повідомленні сказано: "СБ України спільно з Генеральною прокуратурою проведено спецоперацію щодо документування та затримання трьох осіб, які підозрюються у вимаганні коштів з керівника суб'єкта підприємницької діяльності.

Затриманим особам на сьогодні обрано міру запобіжного заходу.

У рамках проведення слідчих дій правоохоронці отримали інформацію про вірогідну участь в цих протиправних діяннях заступника міністра МВС України В. Трояна. Не дивлячись на статус особи, для встановлення істини, було прийнято рішення про проведення обшуку в житловому приміщенні пана Трояна. 

Це свідчить про рівність всіх перед законом. Зазначимо, що за результатами вказаних слідчих дій інформація про ймовірну причетність пана Трояна до такої протиправної діяльності виявилась недостовірною і не підтвердилась. 

Таким чином В. Троян не є підозрюваною особою. Слідство щодо даної справи по затриманим особам продовжується".

Водночас напередодні, 28 липня, о 22.15 на своїй сторінці на ФБ Генпрокурор Юрій Луценко написав:

"В ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано В. Бржезинського ,помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Згідно даних НСРД 785 тис грн зазначені зловмисники розділили між собою та іншими особами.

В зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС В. Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося.

Всім трьом зловмисникам оголошено підозру та обрані запобіжні заходи. Продовжуються слідчі дії для встановлення повного складу осіб, що отримували неправомірну вигоду".

Того ж дня о 20.25 "Українська правда", пославшись на джерело, повідомила:

"Начальнику відділу комплектування полку "Азов" Бржезинському повідомили про підозру у зловживанні становищем та здирництві.

Про це "Українській правді" повідомило джерело у правоохоронних органах.

Окрім того, такі самі підозри висунули помічниці заступника міністра внутрішніх справ Іваштенко, а також громадянину Шамраю.

Згідно з інформацією, Бржезинський, скориставшись дружбою із заступником міністра внутрішніх справ Вадимом Трояном та службовим становищем Іваштенко разом із Шамраєм вимагав гроші у громадянина Шомана.

Як повідомило джерело, хабар у розмірі 1,6 млн гривень мав бути сплачений за розблокування розрахункових рахунків підприємства Шомана та притягнення до кримінальної відповідальності посадовців Голосіївського управління ДФС.

Першу частину грошей — 600 тисяч грн, Бржезинському нібито передали 21 липня.

Окрім того, під час проведення негласних слідчих дій було встановлено, що половину суми, 300 тисяч гривень, отримав Троян.

Шамрая, Бржезинського та Іваштенко затримали 26 липня, тоді ж повідомили про підозру.

Також були проведені обшуки в їхніх помешканнях, а також у житлі Трояна.

Водночас процесуальний статус Трояна наразі не визначений.

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Трояна нібито затримали на хабарі у 2 мільйони гривень. Проте у коментарі УП він сказав, що "це повна брехня". Речник МВС Артем Шевченко також заперечив чутки про затримання Трояна.

У прес-службі МВС зазначили, що сам Вадим Троян наразі перебуває у відпустці і нещодавно брав участь у слідчих діях в одному з кримінальних проваджень.

"Але наразі ніяких підозр йому не вручалося і йому про це не повідомлялося", - заявили у відомстві".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ