Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Користувачі проводять все менше часу в Facebook

Рішення керівництва соціальної мережі Facebook показувати користувачам менше відеороликів призвело до того, що користувачі проводять там тепер на 50 мільйонів годин в день менше. Про це напередодні заявив засновник і очільник Facebook Марк Цукерберг, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Це показує, наскільки ми серйозно налаштовані", - заявив він.

При цьому М.Цукерберг підкреслив, що Facebook приймає до уваги можливі втрати, щоб користувачі соцмережі проводили в ній час "більш осмислено".

Зокрема, Facebook збирається показувати в стрічці новин менше повідомлень від ЗМІ і більше постів друзів і родичів. Також у кінці січня Facebook заборонила рекламу криптовалют, ICO (первинного розміщення токенів) і бінарних опціонів.

Тим часом Facebook продовжує приносити все більше прибутку - у 2017 році дохід компанії збільшився на 56% - до 16 мільярдів доларів.

Компанія збільшила і витрати - довелося найняти багато нових співробітників для того, щоб не допустити поширення фейкового контенту, або такого, що розпалює ненависть або маніпулює. Витрати компанії збільшилися з 15,2 мільярда доларів у 2016 році до 20,5 мільярда в 2017-му.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ