Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Косметолог – одна з професій майбутнього

Здавалось би, косметологія – це лише про красу та догляд. Але наша співрозмовниця Ольга Судник, косметолог-естетист, засновниця одних із найпопулярніших у Західній Україні курсів косметології Olga Sudnyk Academy Of Beauty, спростовує цю тезу.

Бо це і про потребу в якісній освіті, якої не дають українські виші, і про спосіб здобути нову перспективну професію, і навіть про тренди майбутнього, які вже зараз стають дійсністю. Зацікавило? Тоді читайте далі і дізнаєтеся більше.

– Як виникли Твої курси косметології?

– Olga Sudnyk Academy Of Beauty існує з 2012 року. Проте спершу я більше уваги приділяла власне наданню косметологічних послуг. А вже у 2015-му ми запровадили курси базової косметології. Згодом додалися нові актуальні напрями: ін’єкційна косметологія, ботулінотерапія, контурна пластика губ.

– Ким були перші студенти? З чого все почалося?

– Оскільки маю медичну освіту, то маю і подруг-однокурсниць у різних сферах медицини. Тож, коли я вже трохи попрацювала в косметології і могла ділитися досвідом, до мене звернулося кілька коліжанок з проханням «покажи-навчи». Ми практикувалися в депіляції та масажних техніках. Тоді подруги привели своїх подруг. І закрутилося. Я побачила, що є попит не лише на косметологічні процедури, але й на саму професію.

– А в яких навчальних закладах її можна здобути? Є в Україні така спеціальність? 

– Насправді косметологія – це міждисциплінарний напрям і, наскільки я орієнтуюся, в Україні косметологів не готує жоден навчальний заклад. Слід розрізняти професію лікаря-косметолога та косметолога-естетиста. Перший обов’язково мусить мати вищу медичну освіту і працювати з косметичними проблемами. Косметолог-естетист працює із здоровою шкірою та покращує зовнішній вигляд людей. Проте для розвитку і в професії косметолога-естетиста потрібна медична освіта – вона відкриває багато можливостей. Без медичної освіти можна надавати лише обмежений перелік послуг догляду. Для проведення ін’єкційних процедур чи травматичних інвазивних косметолог-естетист повинен мати належну освіту та підготовку. Зазвичай після завершення медичного коледжу чи інституту ті випускники, які хочуть пов’язати своє майбутнє з косметологією, шукають можливості поглиблення спеціалізації.

– Чим відрізняються ті курси, які Ти пройшла, від тих, які пропонуєш іншим?

–  Ми навчаємо індивідуально. У нас дуже багато практики. На практичних кожен студент відпрацьовує навики від початку до кінця. Ми маємо велику базу моделей-добровольців, тож є всі умови, щоб «поставити руку» та побачити результат своєї роботи. Мені завжди бракувало можливості заглибитися в процес, доводилося самостійно практикуватися поза курсами. Натомість наші студенти мають чудові умови для здобуття нової професії.

– Чи вплинув карантин на зацікавлення курсами?

– Таки вплинув, позитивно. Багато хто задумався, чи цікаво і перспективно займатися тим, чим займався до карантину. Запитів на навчання в карантинний період було більше, ніж раніше. Ми навіть адаптували наш курс до нових викликів, і ту частину матеріалу, яку можна викласти дистанційно, відпрацювали  зі студентами онлайн. Це теоретичні питання. Практичні навики опановуємо вже в навчальному кабінеті. Без цього ніяк. Саме цей період спонукав до написання посібника з теоретичних і практичних занять  БАЗОВА КОСМЕТОЛОГІЯ, який саме презентуємо.

-Можна  більш детальну інформація про посібник ?

- Так, звичайно . Це дуже велика новина для нас. Посібник спрямований на полегшення отримання теоретичних знань, у ньому доступно і цікаво викладені матеріали  про основи косметології, про будову шкіри, про класифікацію косметичних засобів, про найпопулярніші процедури зі світу косметології.  У цьому посібнику зібрали усю інформацію , щоб студенти завжди  мали під рукою  відповіді на свої питання. 

– Хороші знання запорука успіху?

– Ми даємо потужну практичну підготовку та методики, які можна відразу використовувати в роботі. Але професія косметолога вимагає постійного навчання, жодні курси не є достатніми. Ми постійною доповнюємо і оновлюємо свою програму, щоби наші студенти могли стартувати з власною практикою. Даний посібник один з прикладів. Проте косметолог, який цінує своїх клієнтів і розуміє важливість професійного розвитку, не обмежується одними курсами. І я теж.

Деталі на сайті olgasudnyk.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ