Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Косово і Сербія обговорюють можливість амністії за військові злочини

Частиною угоди про нормалізацію відносин між Косовом та Сербією може стати домовленість про амністію та звільнення від відповідальності за військові злочини, скоєні під час війни у Косові. Про це пишуть косовські медіа з посиланням на дипломатичні джерела, повідомляє Radio Mitrovica Sever.

ЗМІ зазначають, що близькі до президента Косова джерела непрямо підтвердили можливість амністії, яка буде застосована для обох сторін, які брали участь у війні в Косові.

Рeзультатом досягнених домовленостей має стати ліквідація Спеціального суду з воєнних злочинів у Косові. Розташована в Гаазі інституція була готова до роботи ще в липні минулого року, проте досі не відомо, коли можна чeкати на перший обвинувальний вирок.

"Деякі міжнародні дипломати були вражені, почувши, що частиною фінальної угоди між Косовом і Сербією може стати амністія за час війни в Косові", - пише видання Koha Ditore.

Уряд та правлячі партії Косова відмовилися коментувати цю інформацію, пишуть ЗМІ.

Як відомо, Белград для вступу в ЄС має вирішити територіальну суперечку з Косовом.

Сербія не визнає незалежності Косова, проголошеної в 2008 році. Президент Сербії Александар Вучич наполягає: будь-яка майбутня угода з Косовом повинна бути результатом компромісу, ймовірно, референдуму. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ