Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Костюк ініціює плодово-ягідні сади на Прикарпатті

Нам потрібно розробити кілька пілотних проектів із вирощення плодово-ягідних садів на Львівщині, зокрема на території Прикарпаття. Ідея таких проектів має базуватись на організації селян у кооперативи, які матимуть підтримку влади та гарантований збут своєї продукції. З такою пропозицією до президента групи компаній «T.B.Fruit» Тараса Барщовського звернувся голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк під час робочого візиту на один із заводів компанії у Городоцькому районі. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у візиті спільно з очільником області взяв голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова Городоцької райдержадміністрації Оксана Дунас, голова Городоцької райради Василь Полумацканич.

Присутні ознайомились з діяльністю компанії «T.B.Fruit Україна», яка спеціалізується на виготовленні концентрованих соків, зокрема оглянули лінію виробництва соків прямого віджиму «Galicia».

Президент групи «T.B.Fruit» Тарас Барщовський у розмові з головою Львівської облдержадміністрації розповів, що підприємство має великі потужності для переробки фруктів та ягід і в цьому напрямку є значний потенціал, адже на сьогодні господарства Львівщини лише на 10% забезпечують їх виробництво сировиною, а решту доводиться купувати за межами області та за кордоном.

Михайло Костюк зазначив, що для розвитку садівничого комплексу області необхідно організувати діяльність кооперативів на селі та запропонував модель кооперативного об’єднання. Така модель, на думку керівника області, передбачає участь щонайменше 10 осіб із загальною площею земельних наділів 25 гектарів (по 2,5 га на кожного) та обов’язковим залученням інвестора. «Якщо люди готові працювати, стати учасниками бізнесу – вони отримають належну підтримку», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ