Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Котельні Львова переводитимуть на альтернативне паливо

Львівська міська рада планує переводити котельні Львова з газу на альтернативне паливо. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, він підписав розпорядження, згідно з яким у випадку модернізації газової котельні її будуть повністю демонтувати, щоб встановити нову котельню, яка буде працювати на альтернативному паливі – мазуті, тирсі, вугіллі, відходах дерева. Зокрема, за планами ЛМР, до наступного сезону на роботу від альтернативного палива має бути переведено ТЕЦ-2. Вона буде працювати на мазуті та вугіллі.

За словами міського голови, необхідне устаткування на ТЕЦ-2 вже було, однак зараз воно знищене або розкрадене, тому вимагає відновлення. Крім того, у міській раді думають над проектом модернізації ТЕЦ-1.

Загалом, на думку Садового, в Україні цілком реально користуватися українським газом. Зокрема, в середньому населення України щорічно споживає 29 млрд. м. куб., а видобувається в Україні 20 млрд. м. куб. газу, тому, на думку мера Львова, потрібно збільшити видобуток українського газу, а недостачу компенсувати переведенням котелень на альтернативне паливо.

Разом з тим Садовий повідомив, що ситуація із газопостачанням міста є контрольованою і не становить жодних загроз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ