Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові котлован під перший будинок для бійців АТО почнуть рити з 21 березня

У Львові на земельній ділянці на вул. Під Голоском з наступного понеділка (21 березня) розпочнуть роботи із спорудження першого будинку для бійців АТО та членів сімей загиблих. Здати будинок в експлуатацію планують наприкінці листопада - початку грудня. Про це сьогодні, 18 березня, під час засіданні комісії щодо вирішення проблемних питань учасників АТО розповів директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко.

За його словами, за результатами тендеру, який відбувся у лютому, визначено дві підрядні організації, які займатимуться спорудженням будинку та прокладанням мереж.

«На другому тендері було визначено, що ТОВ «Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» будуватиме сам будинок і прокладатиме електричні мережі до нього, а ТОВ «Прогрестехбуд» підведе каналізацію, воду та газ. Зараз виконавець вже виводить на будівельний майданчик техніку. Там вже є кран», - розповів Віктор Писаренко.

Він також додав, що наразі змінюють межі будівельного майданчику, щоб збільшити інтенсивність вивозу ґрунту із котловану під перший будинок.

«Думаю, з понеділка почнуться роботи з розробки котловану», – сказав Віктор Писаренко.

За його словами, на будівельному майданчику були проблема із електропостачанням і не вистачало потужностей для роботи техніки. Він прогнозує, що цю проблему буде вирішено вже наступного тижня. Планується провести кабельну лінію, яку під’єднають  до підстанції на території Академії друкарства.

Віктор Писаренко зазначив, що до кінця травня 2016 року буде виготовлений проект на другий будинок (5 поверхів, 30 квартир), вартість другого будинку в 17 млн грн.

На плоских дахах мають намір встановити сонячні батареї, щоб забезпечити альтернативну енергію для освітлення сходових кліток та зовнішнього освітлення.

В будинках, які збудують, будуть двокімнатні квартири площею від 66,6 кв.м до 67 кв.м. з мінімальним оздобленням.

Перший будинок планують здати в експлуатацію наприкінці листопада – початку грудня. Другий будинок – в першому кварталі 2017 року, а третій – наприкінці 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ