Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Козицький каже, що наразі прибуття літака з Уханя до Львова не передбачено.

Згідно наявної на даний час інформації МОЗ розміщення пасажирів літака на території Львова та області не передбачено. Про це йдеться у заяві голови Львівської ОДА Максима Козицького на Facebook.

"Найгірший вірус зараз – це паніка. Саме через надмірну паніку ми втрачаємо не лише об’єктивність, а й єдність та згуртованість. Хочу Вам нагадати, що на борту літака 49 наших з Вами співгромадян і ми не маємо морального права покинути їх у біді. До того ж, вони здорові і жодних ознак захворювання у них немає. По прибуттю вони всі проведуть 14 днів під пильним наглядом медиків на карантині.

Запевняю, що питання протидії коронавірусу та евакуації українців з Китаю на контролі перших осіб держави та області. Ситуація в області є повністю контрольованою! Львівська ОДА послідовно виконує наказ Міністерства охорони здоров’я щодо напрацювання вичерпних заходів щодо протидії поширення вірусу в області. Відтак, створено регіональний штаб, аби реагувати на виклики.

Сьогодні на виконання наказу Міністерства охорони здоров'я у Винниківському госпіталі провели симуляційні навчання. Навчання передбачало аналіз структури пацієнтів, що перебували в госпіталі, підготовку персоналу і пацієнтів до можливої евакуації та визначення лікарень, в які можна би було розмістити евакуйованих пацієнтів. Подібні навчання раніше не проводилось, тому резонанс від такого заходу зрозумілий. Ми повинні були перевірити свою готовність до можливого розвитку подій, щоб бути готовими до різних викликів. Згідно наявної на даний час інформації МОЗ розміщення пасажирів літака на території Львова та області не передбачено.

Щодо інформації, що Львів може прийняти борт з Китаю, пояснюю. В Україні кілька аеропортів, які здатні прийняти літаки такого класу. У тому числі і львівський аеропорт. Він розглядається як один з тих летовищ, які може прийняти борт. Станом на зараз відповідного розпорядження до мене, як до керівника області, не надходило.

Ми вже 15 країна, яка провела евакуацію своїх громадян з Китаю, тому система є напрацьованою та перевіреною.

Паніка та спекуляції на тему коронавірусу зараз зайві та вкрай небезпечні!", - сказано у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ