Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОВА розповів про розбудову пунктів пропуску між Львівщиною та Польщею

Львівщина вже не перший рік працює над розбудовою пунктів пропуску через державний кордон з Республікою Польща. Зараз будують пункт пропуску Нижанковичі - Мальховіце.
фото ілюстраційне, з архіву ЛОВА

Про це сьогодні, 2 червня, під час брифінгу повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

"До 2024 року має запрацювати цей пункт пропуску. На сьогодні польська компанія-підрядник виконує роботи. Пункт передбачатиме спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це зараз є на КПП Грушів. Це дозволить людям швидше переходити кордон. Будівництво коштує 109 млн злотих, поляки фінансують цей проєкт", – зазначив Юрій Бучко.

Також він повідомив, що відновили активне будівництво пішого переходу на КПП Рава-Руська.  

"Як показали перші дні повномасштабної війни, багато людей, які не мають транспорту, хочуть перейти кордон пішки. Тому важливо робити акцент на розбудові пунктів пропуску. Україна прагне стати членом Європейського Союзу, а для цього потрібно, щоб інфраструктура була розвиненою у нашій державі", – додав заступник начальника Львівської ОВА.

В.о керівника Львівської митниці Даніїл Меньшиков наголосив, що цей піший перехід відповідатиме стандартам інклюзії.

"На цьому пункті пропуску має бути пандус, додаткові туалетні кімнати, та усе необхідне, щоб і мами з дітьми, і особи з інвалідністю могли комфортно перетинати кордон", – зазначив Даніїл Меньшиков.

За його словами, проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею, вартість – близько 1, 5 млн євро. Завершити будівництво хочуть упродовж 7-8 місяців.

Окремо Юрій Бучко акцентував на розбудові залізничного сполучення.

"Зараз розробляємо проєктно-кошторисну документацію щодо будівництва вузької колії у напрямку до одного з населених пунктів. Задля безпеки не вказую конкретно куди. Загальна протяжність 8 км. Протягом місяця її виготовлення завершимо і розпочнемо роботи. Зараз працює лише одна вузька колія на Львівщині. Також уряд розробляє концепцію будівництва колії з ще одного прикордонного міста до Львова. Відповідно, ми зі свого боку від одного з сіл проєктуємо залізничну колію до кордону, протяжністю 23 кілометри, щоб можна було без зупинок перевозити вантажі чи доїжджати пасажирам", – наголосив Юрій Бучко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ