Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Країна мрій" стартувала в Пирогові

20 червня у столичному Національному музеї народної архітектури і побуду в Пирогові стартував Міжнародний фестиваль "Країна мрій". Повідомили в прес-службі Міністерства культури України.

Протягом двох днів відвідувачі насолоджуватимуться українською музикою в стилі ethno-jazz, disco-lounge та world music, візьмуть участь у численних майстер-класах із народних ремесел, Університеті мрій, книжковому ярмарку, скуштують страви національної кухні, стануть свідками фестивалю повітряних куль та безлічі інших заходів.

Міністр культури В'ячеслав Кириленко, надихач "Країни мрій" і музикант Олег Скрипка, письменник та видавець Віталій Капранов, співзасновниця та координатор громадської ініціативи "КримSOS" Таміла Ташева, організатор фестивалю повітряних куль Сергій Схалько та організатор майданчика здорового способу життя Дмитро-Олександр Агулов офіційно відкрили фестиваль, взявши участь у прес-конференції.

Засновник фестивалю Олег Скрипка відзначив, що цьогорічна "Країна мрій" зібрала близько сорока інтелектуально-розважальних майданчиків та може стати одним із найбільших фестивалів Східної Європи. Музикант зауважив, що ідея провести "Країну мрій" у Пирогові належала Міністерству культури України, із яким фестиваль розпочав плідну співпрацю. Олег Скрипка додав: завдяки фестивалю повітряних куль "Монгольф'єрія", що став визначальною рисою цьогорічного дійства, "Країна мрій" "вийшла у третій вимір".

Міністр культури В'ячеслав Кириленко зауважив: міністерство відкрите до співпраці з українськими митцями і не лише щодо "Країни мрій". Урядовець виразив сподівання щодо тривалої та продуктивної співпраці міністерства і фестивалю, а також інших проектів, ініціатором яких стане Олег Скрипка. У відповідях на питання журналістів міністр ще раз нагадав про ініціативи міністерства "Зброя культури" та "Інститут Тараса Шевченка", спрямовані на підтримку бойового духу воїнів АТО та популяризації української культури в світі відповідно.

Сьогодні на поціновувачів української музики чекають вечірній виступ відомих гуртів "Бумбокс", "ТНМК", "Орест Лютий", "The Doox" та інших виконавців. Прикрасою другого дня "Країни мрій" стануть пісні у виконанні "Піккардіської терції", гуртів "Воплі Водоплясова", "Жадан та Собаки", ONUKA та ін. Фестиваль триватиме до півночі неділі, 21 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ