Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Країни G7 домовилися попередити Путіна через Україну - Bloomberg

Уряди країн "Групи семи" (G7) об'єдналися навколо попередження Росії про те, що президент РФ Володимир Путін зіткнеться з серйозною ціною, якщо він відправить війська в Україну, заявив у суботу високопоставлений чиновник США, якого цитує Bloomberg.

Як пише УНН, обговорення на зустрічі міністрів закордонних справ G7 в Ліверпулі у Великій Британії, що відбулася на вихідних, відповідали публічній позиції президента США Джо Байдена щодо загрози російського вторгнення. Хоча адміністрація публічно не оголосила про можливу ціну для Росії, вона буде реалізована дуже швидко, якщо це необхідно, за словами представника Держдепартаменту, який обговорював закриті переговори на умовах анонімності.

Пізніше в суботу президент США Джо Байден попередив Росію про "руйнівні" економічні санкції, якщо вона нападе на Україну, і сказав, що для захисту союзників будуть відправлені додаткові війська США і НАТО.

Офіційний представник США висловив упевненість, що широка група країн, у тому числі інші країни G7, приєднаються до застосування заходів для того, щоб була ціна в разі нападу Росії на Україну. Росія заперечує свої плани вторгнення.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, які зустрілися на полях зустрічі G7, знову заявили про свою підтримку суверенітету України і закликали Росію "знизити напруженість і повернутися до дипломатії", - заявив прессекретар Держдепартаменту Нед Прайс.

Члени G7 згодні з тим, що насильницька зміна європейських кордонів матиме "величезні політичні та економічні наслідки", - заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в коментарях, трансльованих по телеканалу ARD.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ