Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Країни G7 нададуть додаткову допомогу Україні на тлі масових обстрілів рф

Країни "Великої сімки" обіцяють свою підтримку Україні "стільки, скільки потрібно" попри недавні кроки росії щодо ескалації війни, зокрема йдеться про саботаж на "Північному потоці".
Ілюстративне фото: Reuters

Про це повідомляє Forbes з посиланням на опубліковану заяву країн "Великої сімки" (G7), з якою сьогодні, 11 жовтня, ознайомилось агентство Bloomberg.

"Ми запевнили президента Зеленського в тому, що ми непохитні в нашій прихильності до надання підтримки, необхідної Україні для захисту її суверенітету та територіальної цілісності", — йдеться у проєкті заяви, яке отримало агентство.

Країни обіцяють продовжити надавати фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та юридичну підтримку та "твердо стояти на боці України стільки, скільки потрібно".

Лідери G7 зустрілися в режимі відеоконференції через день після того, як росія завдала масових ракетних ударів по Києву та інших містах України, що вразили ключові обʼєкти інфраструктури, а також цивільні обʼєкти.

Країни, у тому числі США, Великобританія та Німеччина, не запропонували зброї або конкретних нових кроків, які вони зроблять, але попередили москву, що будь-які атаки на західну інфраструктуру будуть зустрінуті "єдиною та рішучою відповіддю". Маючи на увазі нещодавній "саботаж" газопроводу "Північний потік".

До слова, вчора росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Українські війська збили понад половину ракет – 43 штуки та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105, інформація оновлюється.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ