Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук: "Необхідності війни як такої не було"

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що Україна могла уникнути війни на сході держави за участю Росії. Про це він заявив в інтерв’ю програмі "Погляд" на "5 каналі", показаному 8 січня.

"Фатальної необхідності війни ніколи немає. Війна – це продовження політики і помилок у політиці. І помилок не тільки однієї сторони, а двох сторін", - сказав Кравчук.

"В даному разі Україна є жертва, агресор є Росія. Особливість цієї агресії полягає в тому, що вони використали сепаратистські настрої в Україні – і створили сепаратистську організацію в Україні під своїм керівництвом і своєю допомогою – і ведуть агресивну війну проти всієї України, захопивши частину Донбасу", - додав він.

Кравчук переконаний, що "необхідності війни як такої не було".

"Хоча політика Росії є політикою війни", - заявив він.

Кравчук зазначив, що спілкувався майже з усіма керівниками колишнього СРСР і з усіма російськими лідерами.

"Не треба думати, що такий поганий Путін. Він дійсно своєрідна людина, вихована в КДБістських кабінетах, але думають так, як Путін, і думали так, як Путін, більшість російських керманичів", - заявив він.

Кравчук пригадав одну з розмов із екс-президентом Росії Борисом Єльциним, який питав, чи справді Україна піде "європейським курсом", і казав, що близько 300 років українці й росіяни були разом, і що російський народ не бачить можливості, щоб Україна пішла в інший бік.

"Росія 150 років воює. Вона ніколи не бачила можливості, щоб Україна пішла в інший бік, (на думку росіян) вона (Україна) має бути в системі стратегічних національних інтересів Росії", - сказав Кравчук.

Коли Україна стала менш лояльною і зробила чіткий вибір, "Росія показала своє нутро", сказав екс-президент.

"Українська правда"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ