Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль виключив зустріч Путіна і Трампа найближчим часом

Президент Росії Володимир Путін готовий до зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, але вона не відбудеться найближчим часом. Про це в інтерв'ю BBC Hard Talk сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Це не будуть найближчі тижні. Давайте сподіватися на краще, на те, що ця зустріч відбудеться в найближчі місяці. Я не думаю, що це будуть тижні, він - президент США і насамперед він стурбований американськими справами. Це як наш президент, якщо ви запитаєте мене, що він буде робити завтра, після інавгурації, він буде стурбований російськими справами, тому що вони - пріоритет для президента Путіна", - сказав Пєсков.

Прес-секретар глави держави зазначив, що на цю мить немає ніякої ясності щодо місця чи часу можливої зустрічі. "Зараз, на жаль, у нас немає ніяких натяків щодо місця чи часу", - пояснив він.

Водночас він не виключив, що ця тема може бути порушена під час телефонної розмови між Путіним і Трампом. "Ми сподіваємося, що президент Путін подзвонить президенту Трампу після інавгурації, щойно він буде доступний, і привітає його, це протокольний момент, це привітання має бути зроблене. Ми сподіваємося, що це буде зроблено під час телефонної розмови. І потім ми будемо очікувати, що вони обміняються їхніми поглядами на можливість зустрічі", - підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися чутки, що Путін і Трамп зустрінуться в Рейк'явіку, як це зробили 30 років тому президент США Рональд Рейган і генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов. На тій зустрічі був зроблений крок до припинення холодної війни.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ