Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КРУ у Львівській області підбило підсумки своєї роботи за перший квартал 2006 року

У І кварталі 2006 року до Контрольно-ревізійного управління у Львівській області надійшло 114 звернень громадян, з яких 53 стосувалися роз’яснення законодавства, 45 - з проханням провести ревізію чи перевірку, 11 - з питань, що не відносяться до компетенції органів ДКРС чи стосуються непідконтрольних об’єктів, у 3 оскаржувалися постанови, прийняті за результатами розгляду протоколів про виявлені адміністративні порушення, ще 2 звернення були анонімними. Про це повідомила прес-служба Контрольно-ревізійного управління у Львівській області.
У 2 з наведених вище звернень були повідомлення про крадіжки, нестачі та інші зловживання, тому вони скеровані до правоохоронних органів.
За результатами розгляду 111 звернень управлінням надано 77 роз’яснень, призначено 23 ревізії та відмовлено у їх проведенні 11 заявникам.
Крім цього, за результатами розгляду протоколів про адміністративні правопорушення подано 3 звернення про оскарження прийнятих постанов. Після розгляду цих звернень скаржникам були надані відповідні роз’яснення про відсутність підстав для скасування прийнятих постанов.
Так, надійшло колективне звернення жителів м. Новояворівська з проханням провести ревізію Новояворівської міської ради. За даним зверненням ревізія Новояворівської міської ради була включена в план роботи відділу. Виявлено фінансові порушення, що привели до збитків на суму 3 тис.грн., інші фінансові порушення на суму 114,5 тис. грн. Також донараховано 8,7 тис.грн. пені за несвоєчасну сплату орендної плати за землю та за викуплену земельну ділянку.
Окрім того, надійшло звернення з проханням провести ревізію ясел-садка №18 м.Червонограда. Оскільки дане звернення заявник скерував і на адресу Червоноградського міського фінансового управління виконкому Червоноградської міської ради, міським головою Червонограда було видано розпорядження про створення комісії по проведенню ревізії ясел-садка №18. До складу створеної комісії було включено працівника КРВ у м. Червонограді для перевірки питань, викладених у зверненні. У даний час ревізія триває.
Від мешканки м. Сокаля надійшло письмове звернення щодо проведення перевірки у МКП “Сокальводоканал” правильності встановлення тарифів на водопостачання. Оскільки згадане питання не входить до компетенції органів ДКРС, у проведенні перевірки відмовлено, але звернення для відповідного реагування скероване в Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області.
Значною є кількість звернень громадян до КРУ у Львівській області, в яких порушуються питання перевірки використання бюджетних коштів в сфері житлово-комунального господарства. Заявники просять провести ревізію того чи іншого підприємства чи установи. Проте КРУ у Львівській області має право проводити ревізії лише відповідно до плану роботи управління, що затверджується один раз у квартал. У позаплановому порядку ревізія проводиться лише за рішенням суду. До сьогодні ще й досі на законодавчому рівні не вирішено, які саме суди здійснюють розгляд таких справ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ