Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримінальні провадження за екологічні порушення змусять запорізькі підприємства реагувати

Такий головний висновок учасників наради з питання екологічної безпеки у Запоріжжі та Запорізької області. Зібрання покликане розробити низку заходів, які дозволять покращити контроль за діяльністю підприємств у природоохоронній сфері. Зокрема, мова йде про законодавчі зміни щодо права екологічної інспекції на здійснення екологічного контролю, відновлення роботи цілодобового екологічного поста у місті Запоріжжя, налагодження взаємодії громадських інспекторів з органами влади і правоохоронцями тощо. Повідомила прес-служба Держсанепідслужби Запорізької області.

Нині у регіоні невтішний стан із забрудненням. За оцінкою Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації за останні роки екологічна ситуація в області не покращилася. За перше півріччя 2015 року спостерігається збільшення обсягів викидів основними забруднювачами м. Запоріжжя та області. Фахівці підрахували, що левову частку в забруднення атмосферного повітря області - 78% - вносять два підприємства: ВАТ «Запоріжсталь» та ВП Запорізька ТЕС.

«Як наслідок, зростає негативний вплив цих факторів на здоров’я населення, - зазначає Роман Терехов, головний державний санітарний лікар Запорізької області. - За останні п’ять років зросла кількість серцево-судинних захворювань, перевищують загальноукраїнські показники захворювання на новоутворення, діабет, аномалії у новонароджених».

Стабілізувати і поліпшити екологічну ситуацію в регіоні можна створивши дієву систему реагування на ситуації несприятливих метеоумов розсіювання шкідливих викидів, зазначають фахівці головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області.

Варто приділити значну увагу і виконати заплановані екологічними Програмами заходи із реконструкції та модернізації пилогазоочисного та промислового обладнання промислових підприємств – основних забруднювачів атмосферного повітря.

У ході наради представники Громадської ради при облдержадміністрації продемонстрували відеосюжет, де наочно продемонстрували, як працівники підприємств скидають промислові відходи у невстановлених для цього місцях. Громадські активісти передали відповідні матеріали правоохоронним органам, проте жодної реакції досі не побачили.

Перший заступник голови ОДА доручив перевірити хід кримінального провадження стосовно зафіксованих порушень.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ