Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КУА «Оптіма-Капітал» збільшила сукупну вартість активів під управлінням за 2005 рік у 3,75 раза

Загальна вартість чистих активів під управлінням КУА «Оптіма-Капітал» станом на 1 січня 2005 р. становила 3 247 653 грн. Протягом 2005 року ВЧА виросла у 3,75 раза –  до 12 172 148,08 грн станом на 1 січня 2006 року.
Найбільше зростання минулого року продемонстрував венчурний інвестиційний фонд закритого типу «Професійний», активи якого збільшилася у 4,91 раза.
Також непогана тенденція спостерігалася з активами недиверсифікованого ПІФу «Стратегія», вартість яких за результатами року показала зростання у 39,7% річних. У середині листопада 2005 року шляхом внесення відповідних змін до інвестиційної декларації фонд «Стратегія» було перетворено на облігаційний фонд, що заклало серйозний фундамент для подальшого стабільного зростання.
Крім того, КУА «Оптіма-Капітал» підписала угоди на обслуговування (адміністрування та управління активами) недержавного пенсійного фонду «Соціальні гарантії», який уже з наступного місяця почне залучати пенсійні кошти учасників.
КУА «Оптіма-Капітал» разом з компанією «Оптіма-Інвест» входить у Групу компаній «Оптіма», яку було створено як універсальну фінансову інституцію (інвестиційний банк) з метою забезпечення клієнтів максимально можливим набором послуг на фінансовому ринку.
Об’єм коштів під управлінням КУА «Оптіма-Капітал» перевищує 12 млн грн, зосереджених у чотирьох пайових інвестиційних фондах. «Оптіма-Капітал», зокрема, управляє двома диверсифікованими ПІФами («Надійний» і «Збалансований»), а також облігаційним («Стратегія») і венчурним («Професійний»).
«Оптіма-Інвест» організувала 8 емісій корпоративних облігацій для семи емітентів на загальну суму 100 млн грн. Серед емітентів, яких «Оптіма-Інвест» вивела на ринок публічних запозичень, є ТК «Інтермаркет», ТзОВ «Черкаська птахофабрика», ЗАТ «Галнафтохім», ТзОВ «Укртехнофос», ТзОВ «Видавництво «Школярик», ТзОВ «Перша Приватна Броварня «Для людей – як для себе».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ