Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кучма очікує обміну полоненими найближчим часом

Представник України в Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма сподівається, що черговий обмін полоненими між українською стороною і сепаратистами, які контролюють частину Донбасу, відбудеться найближчим часом.

«У мене є надія, що найближчим часом черговий обмін полоненими станеться. Практично вже на виході ці переговори. Давайте будемо чекати», – сказав Кучма під час спілкування зі студентами Чернігівського національного технічного університету, повідомляє агенція «Інтерфакс».

За його словами, переговори щодо звільнення заручників вже на завершальній стадії.

«Окремі райони Донбасу використовують із політичною метою... як один із важелів тиску на Україну. І одна з головних умов, зокрема – амністія. Мовляв, Україна має ухвалити закон, де всіх, хоч би хто цим займався, ми повинні амністувати. А ми ж знаємо, і світовий досвід це підтверджує, що людей, на руках яких кров, не амністують. А також існує правова система: кожна людина повинна пройти через суд, починаючи від правоохоронних органів, і суд має сказати, амністувати цю людину чи ні. Ось на цьому спекулюють», – сказав Кучма.

Раніше речниця Кучми Дарка Оліфер заявила, що наступне засідання Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановане на 21 вересня.За її словами, основне питання, яке розглядатимуть на цьому засіданні, – звільнення заручників.

Як заявила напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ